Andělikové cukroví

Suroviny na andělikové cukroví:
250 g pískového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
4 žoutky
200 g mletých mandlí
1 lžička mletého kořene anděliky
1 lžička strouhané pomerančové kůry
špetka anýzu
mandle
cukrová poleva

Příprava andělikového cukroví:
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, potom vmícháme mouku, mleté mandle a koření. Těsto natřeme na oplatku asi do výšky jednoho centimetru a pomalu upečeme. Hotové andělikové cukroví potřeme polevou a navrch ozdobíme kouskem oloupané mandle.

Tagy: koření svatého ducha, pečeme na vánoce, snadné vánoční cukroví, lehké vánoční cukroví, vánoční cukroví z bylinek, recepty andělika, vánoční cukroví, voňavé vánoční cukroví, archangelica officinalis, aromatické vánoční cukroví